CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

iNi CeRiTa TeNtaNg WaNa DaN KoNcO2nYa..

Seorang pemegang pen merah dan pen marker yang suka menulis pada waktu lapang [tp sekarang dah lama tak tulis..beku..], suka fotografi, peminat sukan bola sepak [Gunners] dan badminton [Latuk LCW] juga sukakan kartun Spongebob Square Pants (Kiut sungguh makhluk kuning tu), Dragon Ball & One Piece.. Err.. Juga peminat no1 meow2.. makhluk ni lagi comel dari Encik Spongebob.. Tp Prince Arthur lagi hensem dari mereka semua..hehe.. =) Jom.. berkenalan dengan dunia saya yang serba sederhana ni..


Tuesday, October 25, 2011

Cuti seminggu saya bersama buku, kucing, tido dan papan kekunci...



 Alhamdulillah.. Saya dapat cuti seminggu sempena Hari Keputeraan Sultan Pahang dan Deepavali. Yeay!


Memandangkan saya tak ada apa2 kerja sekolah yang perlu dibereskan cuti kali ni, juga tiada gambar
pengantin yang perlu diedit [kecuali gmbr kahwin adik.. famili tak apa lambat sikit..hehe..] maka.. saya
plan nak sambung tulis manuskrip banyak, banyak, banyakkkk..


Buku skrap saya [contengan idea] dan segelas nescafe ipoh white coffe.. 
Laptop yang kerosakan charger [terpaksa meminjam charger adik dan bergilir2 menggunakannya.. mmg kacau mood!]
 Bila mentol atas kepala dah tak keluar cahaya atau semakin malap.. Saya terpaksa berhenti dan mencari 3 ekor budak comel bagi tujuan 'pengecasan' bateri kepala.. Tak perlu wayar,, wireless.. hehe..


Jack & Koko


Jack, Koko & Yuki [belakang]
Tome-tome saya..
Waktu cuti ni juga saya ambil kesempatan untuk menghabiskan Novel Setia Hujung Nyawa karya sahabat
saya ~ Fatin Nabila.. Dah lama sebenarnya saya tak membaca novel. Entahlah, kalau time hari persekolahan,
saya susah nak 'rompak' masa untuk membaca.. [Bukan alasan sebenarnya.. saya yang teruk.. tak pandai urus masa =( tiada kredit utk saya.. ]
Novel setia hujung nyawa karya Fatin Nabila
 *Novel hadiah dari Fatin sewaktu kami berjumpa di Pasar Payang Terengganu minggu lepas. Thnx =).. Bagus ceritanya!

 Hmm.. Selain tu.. Saya juga ada plan nak 'main' masak-masak.. Dengan adanya buku 1 Hari 1 Resepi oleh Chef Haniellza ni.. Apa nak masak pun boleh! Janji rajin selak dan rajin pegang pisau, periuk, kuali serta yang
seangkatan dengannya..


Hadiah harijadi.. Thnx Kak Ti n Suhaila.. Tak sia2 saya pernah suarakan untuk memiliki buku ni dulu. Memahami sungguh.. I likeeeeee.. =)
Cover kedua-dua buku tadi.. Kucing2 ni hiasan semata-mata.. Model pun boleh.. =P




Begitulah terisinya cuti2 saya selama seminggu ini.. Selain 50% lagi dipenuhi dengan makan tido.. makan tido.. makan tido... huhu... Selamat menyambut Hari Deepavali dan selamat bercuti semua!!






No comments: