CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

iNi CeRiTa TeNtaNg WaNa DaN KoNcO2nYa..

Seorang pemegang pen merah dan pen marker yang suka menulis pada waktu lapang [tp sekarang dah lama tak tulis..beku..], suka fotografi, peminat sukan bola sepak [Gunners] dan badminton [Latuk LCW] juga sukakan kartun Spongebob Square Pants (Kiut sungguh makhluk kuning tu), Dragon Ball & One Piece.. Err.. Juga peminat no1 meow2.. makhluk ni lagi comel dari Encik Spongebob.. Tp Prince Arthur lagi hensem dari mereka semua..hehe.. =) Jom.. berkenalan dengan dunia saya yang serba sederhana ni..


Sunday, October 16, 2011

Saya.. Hmmm.. Nak menulis balik.. =)

Disebabkan hari ni saya tersangatlah relax dengan erti kata lain.. Tidak ada apa2 kerja yang penting untuk dibuat maka.. Barulah saya terfikir untuk membuka blog ni yang dah sekian lama saya tinggalkan.. Rupa2nya post terakhir saya adalah pada bulan Mei.. Hmmm.. Memang teruk.. Dah 5 bulan.. Dan sekali lagi saya terpaksa membersihkan sawang dan sarang labah2 yang dah lama bermaharajalela di sini..


Esok saya akan ke Terengganu menghadiri mesyuarat penataran KH [sistem baru yg menggantikan PMR]. Tak sabar nak ke sana.. Bukan sbb miting tu..tapi sebab nak berjalan2 tgk laut yg cantik di Terengganu.. Selama 2 bulan kebelakangan ni saya mmg sibuk sangat.. Macam2 kerja yang perlu diselesaikan, kerja sekolah dan juga peribadi.. Sekarang dah boleh bernafas semula.. Saya juga harap saya dapat menyambung menulis manuskrip yang turut telah lama saya tinggalkan.. 


Huh.. Saya perlu masa berjam2 untuk memikirkan bagaimana nak menamatkan jalan cerita yang dah 3/5 saya tulis tapi seperti perlu merombak sedikit jalan cerita.. mungkin juga perlu mengubah dari awal.. Pening.. Semakin lama semakin kelihatan tidak relevan.. Macammanalah saya nak siapkan novel ke2 ni.. Orang lain hanya perlukan 3 bulan untuk siapkan sebuah novel.. tapi saya... Hmm.. mungkin saya bukan ditakdirkan untuk menjadi penulis novel sebenar.. mungkin utk sekadar suka2 bagi mengisi masa lapang.. Apa2pun doakan novel ke2 ni siap juga sebelum thn 2011 berakhir ya.. Ya.. Itu target saya.. 
Okay,, cukup utk kali ni.. Saya nak sambung membuang sarang labah2 yang masih bergayutan ni.. Bye2.. =)
 

No comments: