CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

iNi CeRiTa TeNtaNg WaNa DaN KoNcO2nYa..

Seorang pemegang pen merah dan pen marker yang suka menulis pada waktu lapang [tp sekarang dah lama tak tulis..beku..], suka fotografi, peminat sukan bola sepak [Gunners] dan badminton [Latuk LCW] juga sukakan kartun Spongebob Square Pants (Kiut sungguh makhluk kuning tu), Dragon Ball & One Piece.. Err.. Juga peminat no1 meow2.. makhluk ni lagi comel dari Encik Spongebob.. Tp Prince Arthur lagi hensem dari mereka semua..hehe.. =) Jom.. berkenalan dengan dunia saya yang serba sederhana ni..


Friday, December 28, 2012

Kisah Lucu Housemate Saya Dan Jersi Arsenal


Assalamualaikum...
Hari ni saya berkongsi cerita tentang housemate saya yang
kelakar.. Baru2 ni dia pergi ke Padang Besar Perlis 
dengan famili dia.Dia ni memang baikhati orangnya. 
Kalau pergi mana2 mesti tak lupa membelikan sesuatu
untuk saya. Paling tidak pun dia akan belikan saya 
keychain @ magnet fridge.

Kali ni sebab pergi ke Padang Besar maka dia pun
berhajatlah nak belikan saya dan boifren dia jersi 
terbaru Arsenal sbb saya dan boipren dia ni 
peminat Gunners.

Maka, sampai di rumah dia pun tunjukkanlah saya
jersi baru tu.. Saya punyalah gembira dapat jersi terbaru 
Gunners..Dah berangan nak upload kat pesbuk dan 
bagi jeles kat abang dan adik2 saya yang juga peminat 
tegar Gunners.Tapi bila saya mengkaji selidik baju tu 
saya agak konfius..
JERSI PSG yang housemate saya belikan utk saya kerana menyangka ianya jersi arsenal.
  Coraknya lain.. Jersi baru arsenal biru berbelang dan
tiada line  merah putih tu.. Tapi betul dah tertulis
 Fly Emirates.. Dah la tu logo Arsenal pun tak ada..
Yang ada logo pelik dan saya tak biasa tengok..
Tp nama PSG tu agak biasa didengar..
Jadi saya pun googlelah cari.. Hahahaaaaaaaaaa...
Rupa2nya itu jersi Kelab France,
Paris Saints German.. Dan penajanya memang sama
dengan Arsenal.. Emirates!Kawan saya dah tertipu!
Dah la tu.. Dia bukan beli satu.. tapi 3!! Untuk saya,
boipren dia dan dia sendiri [wpun dia tak suka bola]

JERSEY PSG yang housemate saya belikan untuk boipren dia. 


Ini jersi sebenar Arsenal.
 Lebih kurang je kan.. Marah betul hosmet saya tu.. 
Dia kata penjual kat Padang Besar tu yang salah sebab 
dia memang tanya jersi Arsenal. Isteri penjual tu yang 
bagi dia jersi ni dan beria-ia kata ni lah jersi baru
Arsenal.. Hosmet saya tu manalah tau pasal bola
n jersi-jersi ni. Dan sah-sah tukang jual tu sama je
tak tau sbb tokey sebenar laki dia dan pada masa 
kejadian dia hilang entah ke mana... Sabo je la!!

Penat kami gelak pasal ni.. Sian hosmet saya tu..
Dia dah pening pikir nak bagi ke tak jersi PSG
tu kat boifren dia. Tapi kalau tak bagi dia nak 
buat apa.. Takkan dia nak pakai 2-2.
Hahaaa... Lucu sungguh bila ingat semula..
Apa2pun saya tetap akan pakai jersi PSG tu
walaupun saya tak pernah sokong kelab dari France
yang dikatakan kaya dan sekarang giat membeli 
pemain2 star.. kalau tak silap Ibrahomic main kat 
kelab ni jugak.. Entahlah.. Saya tak minat kelab france.

Thnx siti sebab ingat dan hadiahkan saya jersi 
yang cantik ni. Jersi ni memang bukan jersi Gunners
tapi ianya jersi yang housemate saya belikan
dengan ingatan tulus ikhlas.. =)
Really appreaciate!! 






2 comments:

Ada Acabin said...

kelaka... saya juga peminat tegar Arsenal. salam perkenalan... :))

WanaAmani said...

hye Ada Acabin.. salam perkenalan.. Semoga Gunners terus cemerlang dan dpt pingat musim ni..